Schildpad met speciale takel gewogen

De jaarlijkse weging is een feit, onze zeeschildpad Ernie moest er ook aan geloven. Maar inmiddels is een gewone weegschaal niet meer voldoende en zijn er wel 4 mensen nodig en een speciale takel om het prachtige dier uit het water te krijgen. Tien jaar geleden bij zijn komst naar SEA LIFE woog Ernie 35 kilo. Hij weegt nu 112,3 kilo. Zijn dieet bestaat o.a. uit inktvis, broccoli en sla. De zeeschildpad is afkomstig uit de Kaaiman Eilanden en maakt deel uit van een speciaal kweekprogramma.

Geslacht bekend pinguïnbaby’s

Van de 2 Humboldt pinguïnbaby’s die in mei geboren zijn is het geslacht bekend! Door middel van bloedafname in het voetje is zo het geslacht bepaald. Pinguïnouders Jip en Janneke zijn de trotse ouders geworden van een zoon en een dochter. De twee pinguïnbaby’s hebben de namen Dani en Lisa gekregen en zullen over enkele maanden naar Sea Life Portugal verhuizen. “Het is niet zielig voor de ouders om de kinderen weg te halen, broer en zus verhuizen samen. Aangezien de ouders inmiddels geen koppel meer vormen zou er kans bestaan op incest” aldus Marjolein Kemna, hoofd dierenverzorging.

Haaienproject op basisschool

Gisteren (16-11) is het aquarium geïnstalleerd voor ons haaieneierenproject. Groep 8a van CBS De Vuurtoren uit Scheveningen zal in hun klas gaan zorgen voor hondshaai eieren. De hondshaai is een haaiensoort dat eierleggend is dat wil zeggen dat het babyhaaitje een aantal maanden groeit in een eikapsel en leeft van de eierdooier. Zodra de dooier opgegeten is in het ei, zal het babyhaaitje sterk genoeg zijn om zich uit het kapsel te wurmen en door het aquarium te gaan zwemmen. We zijn benieuwd! Op de foto is te zien hoe het aquarium wordt aangesloten.

NIEUW IN 2017! SCHILDPAD CHRÈCHE

Ontdek bij SEA LIFE Scheveningen meer over zoetwaterschildpadden en hun spannende familieleden. Bewonder het uiterlijk en de unieke manier van leven van deze gepantserde dieren. Leer meer over de bescherming van schildpadden en hoe u kunt helpen! Schildpadden zijn een bijzonder fenomeen, omdat ze al 200 miljoen jaar op onze aarde leven.

HOERA - WEER TWEE PINGUIN EIEREN!

SEA LIFE is weer 2 eieren rijker - koppeltje Locke en Kiki hebben voor de 2e keer een ei gelegd - en dit maal dus twee stuks! Op deze prachtige foto vanuit de nestbox (gemaakt door onze dierenverzorger Mark) zie je de twee eieren liggen.

Turtles weken in SEA LIFE!

VAN 18 FEBRUARI T/M 5 MAART

Vanwege de nieuwe tentoonstelling “Schildpad Crèche” die op 15 februari opengaat zijn er de Turtles Weken in SEA LIFE. De kinderen krijgen een Ninja Turtles Masker bij de entree en kunnen een schildpad speurtocht doen. Ook zijn er mooie prijzen te winnen met de oplossing van de speurtocht. Op zaterdag 4 maart is er zelfs een heuse Meet & Greet met de echte Teenage Mutant Ninja Turtles! Verder zijn er tijdens de vakantie schildpadlessen en leuke andere activiteiten.

SEA LIFE is genomineerd als beste uitje van Nederland

SEA LIFE Scheveningen is genomineerd voor de Publieksprijs Beste Uitje van Nederland 2017 in de categorie dierentuinen. In deze nieuwe verkiezing worden de beste uitjes van Nederland in 8 verschillende categorieën verkozen door het Nederlands publiek. De verkiezing is een gezamenlijk initiatief van de kranten AD, Brabants Dagblad, het ED, Tubantia, BN DeStem, de PZC, de Stentor en de Gelderlander.
Stemmen op SEA LIFE Scheveningen kan op: >