Schildpad met speciale takel gewogen

De jaarlijkse weging is een feit, onze zeeschildpad Ernie moest er ook aan geloven. Maar inmiddels is een gewone weegschaal niet meer voldoende en zijn er wel 4 mensen nodig en een speciale takel om het prachtige dier uit het water te krijgen. Tien jaar geleden bij zijn komst naar SEA LIFE woog Ernie 35 kilo. Hij weegt nu 112,3 kilo. Zijn dieet bestaat o.a. uit inktvis, broccoli en sla. De zeeschildpad is afkomstig uit de Kaaiman Eilanden en maakt deel uit van een speciaal kweekprogramma.

Baby pinguïns eindelijk buiten

Het was even wachten maar de babypinguïns van SEA LIFE Scheveningen zijn eindelijk te zien voor het publiek. Wethouder Karsten Klein liet ze vanmorgen (12-07) officieel los in hun verblijf. De Humboldtkuikens zijn begin mei uit hun ei gekropen en wogen respectievelijk 85 en 100 gram. Vader en moeder pinguïn hielden hun kroost angstvallig tegen en stonden in de deuropening van de nestbox om zo de weg te blokkeren voor de kuikens. Hun verenkleed was tenslotte niet gereed om te zwemmen en dan zouden ze kunnen verdrinken. De kuikens zijn vanaf de geboorte in hun nestbox gebleven. Zowel vader als moeder pinguïn voedden de kleine pinguïns die inmiddels qua grootte en gewicht niet onderdoen voor de moeder. Ze wegen inmiddels 4 kilo! Het wachten is nu nog dat ze zelf gaan eten, want dit is bijna niet meer op te brengen voor de ouders om de jonge pinguins steeds te voeden, alsdus Marjolein Kemna, hoofd dierenverzorging. Het pinguïnverblijf was geopend in april 2015 door Wethouder Karsten Klein. Een goed teken dat er baby’s zijn, dat betekent dat de dieren het naar hun zin hebben in hun verblijf aldus Boet Hensen, general manager van SEA LIFE.

Hoera - een derde pinguïnbaby bij SEA LIFE!

Ditmaal van de ouders Locke en Kiki - uit het ei gekropen op zondag 24 juli. Geboortegewicht was 114 gram en een dag later woog hij/zij 133 gram - het groeit dus goed. Inmiddels (16-09) is het kuiken al bijna net zo groot als de ouders. Hij of zij weegt 4 kg en neemt voorzichtig al een kijkje buiten onder toeziend oog van Kiki en Locke.

Piratenweken bij SEA LIFE!

Van 15 -30 oktober 2016: Piraten weken in SEA LIFE! Piraten hebben SEA LIFE hebben over genomen… volg een piratenles en zie of jij ook piraat kan worden. Hoe dapper ben je en wat is jouw piratennaam? De piratenlessen zijn dagelijks tussen 11.00 en 16.00 uur