Schildpad met speciale takel gewogen

De jaarlijkse weging is een feit, onze zeeschildpad Ernie moest er ook aan geloven. Maar inmiddels is een gewone weegschaal niet meer voldoende en zijn er wel 4 mensen nodig en een speciale takel om het prachtige dier uit het water te krijgen. Tien jaar geleden bij zijn komst naar SEA LIFE woog Ernie 35 kilo. Hij weegt nu 112,3 kilo. Zijn dieet bestaat o.a. uit inktvis, broccoli en sla. De zeeschildpad is afkomstig uit de Kaaiman Eilanden en maakt deel uit van een speciaal kweekprogramma.

Haaienproject op basisschool

Gisteren (16-11) is het aquarium geïnstalleerd voor ons haaieneierenproject. Groep 8a van CBS De Vuurtoren uit Scheveningen zal in hun klas gaan zorgen voor hondshaai eieren. De hondshaai is een haaiensoort dat eierleggend is dat wil zeggen dat het babyhaaitje een aantal maanden groeit in een eikapsel en leeft van de eierdooier. Zodra de dooier opgegeten is in het ei, zal het babyhaaitje sterk genoeg zijn om zich uit het kapsel te wurmen en door het aquarium te gaan zwemmen. We zijn benieuwd! Op de foto is te zien hoe het aquarium wordt aangesloten.

ICE EXPO Scheveningen

Van 10 december 2016 t/m 8 januari 2017 kunt u, tijdens de ICE EXPO Scheveningen *FAMOUS ART IN ICE, wereldberoemde kunst stukken in ICE Sculptures bewonderen op de boulevard van Scheveningen tegenover het Kurhaus. Leuk om te combineren met bezoek aan SEA LIFE. Voor maar € 15,- per persoon kunt u zowel de ICE EXPO als SEA LIFE bezoeken (kaartjes alleen te koop aan kassa van beide attracties)
Ontdek meer > >

SEA LIFE is genomineerd voor leukste uitje van Zuid-Holland

SEA LIFE is genomineerd voor het leukste uitje in Zuid-Holland bij de ANWB verkiezing voor leukste uitje van Nederland en provincie. Stemmen kan tot en met 15 december. Alvast bedankt voor uw stem!
Wilt u stemmen op SEA LIFE? Klik dan hier > >

Kerstvakantie activiteiten in SEA LIFE

Tijdens deze kerstvakantie (24 december t/m 8 januari) zal SEA LIFE in het teken staan van “Plastic Soep” Wist je dat wel 80% van het afval in zee bestaat uit plastic? En dat een plastic flesje er wel 450 jaar over doet om helemaal te vergaan? Dit alles en nog meer interessante feitjes kun je leren tijdens de les over plastic soep. Voor de kleintjes zijn er leuke poppenkastvoorstellingen. Tijdens feestdagen hebben wij aangepaste openingstijden.
Klik hier voor meer informatie >