2e Humboldt pinguïn uit ei gekropen bij SEA LIFE!

Op woensdagmiddag 4 mei is er een tweede pinguïnkuiken uit het ei gekropen. Het is het tweede kuiken van moeder Janneke en vader Jip. Het kuiken woog bij de geboorte slechts 85 gram (15 gram minder dan het broertje/zusje) maar is in de eerste 2 dagen gelukkig al 28 gram aangekomen. De ouders zullen nu twee kleintjes moeten voeden dus krijgen ze zelf extra eten. De pinguïnbaby’s zijn nog niet te zien voor het publiek, ze komen pas na ongeveer 2 maanden uit hun nest om naar buiten te gaan.

Ontmoet Sterren van de Zee van 29 juni t/m 31 augustus!

Kom naar het Sterren van de Zee evenement van **29 juni – 31 augustus** en ontmoet onze sterren van de zee. Naast de dagelijkse presentaties zijn er leuke, extra kinderactiviteiten rondom de nieuwste film Finding Dory.
KOOP TICKETS >

Baby pinguïns eindelijk buiten

Het was even wachten maar de babypinguïns van SEA LIFE Scheveningen zijn eindelijk te zien voor het publiek. Wethouder Karsten Klein liet ze vanmorgen (12-07) officieel los in hun verblijf. De Humboldtkuikens zijn begin mei uit hun ei gekropen en wogen respectievelijk 85 en 100 gram. Vader en moeder pinguïn hielden hun kroost angstvallig tegen en stonden in de deuropening van de nestbox om zo de weg te blokkeren voor de kuikens. Hun verenkleed was tenslotte niet gereed om te zwemmen en dan zouden ze kunnen verdrinken. De kuikens zijn vanaf de geboorte in hun nestbox gebleven. Zowel vader als moeder pinguïn voedden de kleine pinguïns die inmiddels qua grootte en gewicht niet onderdoen voor de moeder. Ze wegen inmiddels 4 kilo! Het wachten is nu nog dat ze zelf gaan eten, want dit is bijna niet meer op te brengen voor de ouders om de jonge pinguins steeds te voeden, alsdus Marjolein Kemna, hoofd dierenverzorging. Het pinguïnverblijf was geopend in april 2015 door Wethouder Karsten Klein. Een goed teken dat er baby’s zijn, dat betekent dat de dieren het naar hun zin hebben in hun verblijf aldus Boet Hensen, general manager van SEA LIFE.

Hoera - een derde pinguïnbaby bij SEA LIFE!

Ditmaal van de ouders Locke en Kiki - uit het ei gekropen op zondag 24 juli. Geboortegewicht was 114 gram en een dag later woog hij/zij 133 gram - het groeit dus goed.